Gnagare på tallriken

Svenskarna konsumerar i genomsnitt 30 gram kaninkött per år, skrev Metro för några dagar sedan. Här är ett recept på kaningryta från Vreta kaningård!

1 kanin
1 lök
2 morötter
1 paprika
1 äpple
hel kryddpeppar
curry eller gurkmeja
örtkrydda
salt, vitpeppa
r

Dela kaninen i små bitar och krydda dessa. Bryn i smör, olja eller margarin. Skölj ur pannan och slå över spadet i grytan efter varje stekomgång Dela lök, morötter och äpple i små bitar och lägg dem i grytan. Slå över hett vatten för att få mer sky till såsen. Låt sjuda i cirka 1 timme. Slå av skyn. Red av skyn och tilsätt sedan paprikan skuren i itar. Tillsätt gurkmejan eller curry och smaka av.

Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: fiffi

kanin och morötter, den perfekta kombinationen!

Postat av: hannzter asscracking hoe

hahah fyfan vad kul
"dela kaninen i små bitar"

2008-03-10 @ 12:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback