Gnagare på tallriken
Svenskarna konsumerar i genomsnitt 30 gram kaninkött per år, skrev Metro för några dagar sedan. Här är ett recept på kaningryta från Vreta kaningård!
1 kanin
1 lök
2 morötter
1 paprika
1 äpple
hel kryddpeppar
curry eller gurkmeja
örtkrydda
salt, vitpeppar
Dela kaninen i små bitar och krydda dessa. Bryn i smör, olja eller margarin. Skölj ur pannan och slå över spadet i grytan efter varje stekomgång Dela lök, morötter och äpple i små bitar och lägg dem i grytan. Slå över hett vatten för att få mer sky till såsen. Låt sjuda i cirka 1 timme. Slå av skyn. Red av skyn och tilsätt sedan paprikan skuren i itar. Tillsätt gurkmejan eller curry och smaka av.
Smaklig måltid!
1 kanin
1 lök
2 morötter
1 paprika
1 äpple
hel kryddpeppar
curry eller gurkmeja
örtkrydda
salt, vitpeppar
Dela kaninen i små bitar och krydda dessa. Bryn i smör, olja eller margarin. Skölj ur pannan och slå över spadet i grytan efter varje stekomgång Dela lök, morötter och äpple i små bitar och lägg dem i grytan. Slå över hett vatten för att få mer sky till såsen. Låt sjuda i cirka 1 timme. Slå av skyn. Red av skyn och tilsätt sedan paprikan skuren i itar. Tillsätt gurkmejan eller curry och smaka av.
Smaklig måltid!
Kommentarer
Postat av: fiffi
kanin och morötter, den perfekta kombinationen!
Postat av: hannzter asscracking hoe
hahah fyfan vad kul
"dela kaninen i små bitar"
Trackback