Kuk, fitta och en lista

Är hemkommen från en dag med shopping i Göteborg. Letade efter ett par skor. Hittade ingenting. Eller i själva verket hittade jag massor, men jag kunde inte bestämma mig vad jag skulle köpa. Istället lade jag pengar på blusar och tröjor med mera. Nu måste jag hitta ett par skor, i Halmstad, och det vet vi ju hur det kommer bli. Man märker att man köpt ett par snygga när man ser alla brudar i Halmstad ha likadana. Hursomhelst måste jag köpe ett par innan jag åker till Vitryssland. Orkar inte med den ryska vintern med bara tår.

Listan är lång på alla saker jag måste hinna med under lovet. Hälften av punkterna är jobbiga saker som jag knappt vill tänka på. Skall göra en utav de betungande uppgifterna i morgon, och börja lukta lite på den andra. Det blir förhoppningsvis lättare att komma igång då.

På tal om någonting helt annat. Sitter och kollar på Closer just nu. Min mamma ligger i soffan bredvid, bakom henne sitter hennes särbo och skissar på ritningar (arkitekt). Han kollar flyktigt på tvn och mamma bläddrar i bok samtidigt som hon ser filmen. Ljudet är väldigt högt och de pratar bara om kuk, fitta och sex. Sådana situationer är alltid pinsamma. Skall man säga någonting eller inte? Skall man byta kanal? Jag vill kolla på filmen så jag ligger helt stilla och håller tyst. Till min förvåning ger mamma inte ifrån sig ett ljud när repliker som "Han knullade mig hårt bakifrån och jag kom två gånger!"(Closer är ingen porrfilm eller liknande för dem som inte har hört talas om den) kommer. Min mammas särbo däremot säger tillslut "Vilken jobbig film" och "Detta var den sämsta filmen". Mamma säger ingenting. Jag säger ingenting. Vi såg hela filmen.

Lyckat Lega!

Tidskriftsdagen, 23 oktober, Cirkus, Stockholm. Var nominerad till bästa svenska skoltidning. Vann inte, men vi blev trots allt en av de tre bästa, enligt juryn. Förutom prisutdelningar var det föreläsningar. De var kanske ingenting för mig, men mitt i allt snack om att ta sina läsare på allvar och discussioner om publicistiska eder, fanns det två utstickare. Jens Assur och David Lega. 

Jens Assur. Dina bilder är fantastiska och du är en felfri talare. Trots att jag inte är fotointresserad på det planet så funderar jag seriöst att byta yrkesdrömmar när jag såg vad du har skapat under de år du har arbetat. Jag är otroligt imponerad. Tack. 

David Lega. Vi satt där och funderade på hur vi skulle kunna smita ut från cirkus utan att det skulle märkas för mycket. Kanske skulle vi gå en i taget? Eller i en klunga? Vad märks minst? ORKAR INTE SITTA HÄR LÄNGRE. Så kom du. En liten man i en rullstolsversion jag aldrig sätt. Redan då fångar du min uppmärksamhet. Så börjar du prata och jag skrattade och glömde helt hur tråkigt jag hade haft det för bara några minuter sedan. Och så var det helt plötsligt slut. Va? Hade du börjat? Trodde detta bara var världens bästa intro. Men nej. Aldrig har jag lyssnat så intensivt i 30 minuter och lärt mig så mycket. Eller lärt mig? Snarare insätt. eller kanske bara försått... Du var helt enkelt B R A. 

Okej. Återvänder till det här med prisutdelningen. Popkorn vann priset. Den Popkornredaktionen som var förra året. Men vilka är det som går upp när de ropar upp vinnarna? Tvåorna lyfter röven från stolen och går ned och tar del av äran. Men vänta ett tag? Har de någonting med Popkorn att göra? De skulle ju bara hänga med upp till Stockholm för att gå på studiebesöket på Forum bokförlag. De har ingenting med tävlingen att göra. Detta stör mig någonting så otroligt. Jag satt och skickade hatmeddelanden till Hanna för att få ut mina aggressioner. FY FARAO som Lotta på bråkmakargatan skulle ha sagt.  

 Nej, nu skall jag ta och hjälpa min griniga mamma med att damsuga. Och ta en kopp te. Lisa

Måste bara tillägga: Det Är inte snyggt med Vanhedenbrallor och blommiga strumpor, Jonas Bonnier! 

DAGBOK

Kära blogg...äh
Bakisdag idag såklart. Inte lika hämsk som igår, som tur är. Igår var ett helvete. 

En sak jag har börjat oroa mig för, är att jag nästan inte kommer ihåg någonting från mina utekvällar längre. Vad beror det på? Sen har de två senaste helgerna bara blivit lite för mycket. Har blivit helt väck och gjort knäppa saker som jag både skrattar åt och skäms över. Nej, skärp dig Lisa! 

Annars då?
Jo. Är jätteseg. Skall städa, sova, gå till ica och skriva första utkast på en novell. Sånt som man inte orkar när man är i jag-vll-bara-ligga-i-sängen-och-äta-chips-och-kolla-film-tillståndet. 

Dags att ta tag  saker och ting nu...